Markarbeten i Örebro

Dränering & Markarbeten i Örebro, vilken funktion fyller dräneringen? 

Man kan enkelt förklarat säga att en dränerings primära funktion är att leda bort fukt och vätska från huset. Anledningen till att man utför en dränering är för att minska risken för fukt och mögel i källaren. Det är lätt för fukten att sätta sig i husgrunden om en stupränna inte har vägledningen som krävs exempelvis. Det finns ett gäng system vi använder oss av, men de vanligaste är optidrän eller isodrän. Vi kan komma ut till dig och berätta vad som passar bäst för ditt hus. Vi jobbar i hela Örebro, Kumla och större delarna av Dalarna och Gävle.

Förbättringar efter din dränering?

Ditt hus kommer ganska omgående få märkbara förbättringar. De flesta syns givetvis inte men de mest märkbara är luftkvalitén i ditt källarutrymme och förminskningen av eventuella fuktfläckar om sådana fanns tidigare. På sikt sparar du pengar och upplevelsen i källaren blir betydligt trevligare. Om du kompletterat din dränering med en tilläggsisolering kommer temperaturen i din källare att överensstämma mer med den i resten av huset. Du tjänar även pengar på att det inte läcker lika mycket värme ut från väggarna nere i källaren.

När vet du om du behöver utföra markarbeten på ditt hus i Örebro?

Släpper möjligtvis väggfärgen nere i din källare? Eller känner du kanske att din källare har en speciell lukt? 


Då kan det vara dags att göra en dränering på din villa i Örebro. En dränering är ett effektivt tillvägagångssätt att motverka fukt i huset. Våra yrkesmän utför kostnadsfria konsultationer i hela Västmanland och kan hjälpa även dig. Så är du osäker om du behöver dränera så rekommenderar vi dig att kontakta en av våra yrkesmän för en kostnadsfri konsultation via kontaktformulären på hemsidan

Checklista om du behöver dränera

  • Byggdes huset för 25 - 30 år sedan är sannolikheten hög att fukt börjat tränga in i källaren och en dränering är nödvändig.
  • Om du är medveten om fukt i källaren bör du dränera genast – att leva i ett hus med höga fuktnivåer kan vara skadligt för hälsan 
  • Fuktig luft eller avvikande dofter kan vara ett tecken på att en husdränering är nödvändig
  • Salt- eller kalkutfällning eller andra släpp på innerväggarna
  • Kondens på fönster och väggar kan vara ett tecken att det är dags för en dränering

Vi hjälper dig med din Dränering i Örebro 

Vår största prioritering är att du som kund ska känna dig trygg när du anlitar oss för dränering i Örebro. Vi har valt att fokusera på några få tjänster och göra dessa oerhört bra för. Vi dränerar hus i Örebro, större delar av Dalarna och andra delar av Sverige och kan hjälpa dig med en dränering (och enskilda avlopp).

Läs vidare om hur en dränering i Örebro fungerar på Gårdsmark.

Den här hemsidan är under uppbyggnad.

Skriv in till oss via formuläret vid frågor.