Vad kostar en dränering Örebro?

Har du möjligtvis planer på att dränera om huset eller behöver en förståelse för vad en dränering egentligen är? Vi kommer genom den här artikeln förklara vad en dränering är och vilka kostnader man bör räkna med när man dränerar.

Är det dags för dig att dränera om huset? Då kanske du funderar på hur mycket en dränering kommer att kosta dig. Utförandet av en dränering i Örebro är viktigt för att säkerställa att fukt och mögel håller sig borta från ditt hus. Det är betydligt mer jobb och mer kostsamt att behöva riva ner väggar och golv på grund av mögelangrepp i källaren än att med jämna mellanrum utföra en husdränering i Örebro.

Vilka kostnader kan man räkna med vid en husdränering i Örebro? 

Det är naturligtvis väldigt svårt att säga vad priset hamnar innan vi på Gårdsmark kommit ut på plats och fått en överblick av fastigheten, källaren och tomten. Hur höga kostnaderna för din dränering kommer att bli beror på flertalet olika faktorer. Givetvis har husets storlek en stor betydelse för kostnaden, men så har även omgivningen runt ditt hus, hur bebyggt det är och vilken typ av material du önskar använda dig av.

Även terrängen kan påverka kostnaden något. Om det är väldigt svårt att ta sig fram till huset eller om du har mycket skog och buskar så kan arbetet naturligtvis bli dyrare. De mest avgörande faktorerna är alltså storleken på huset, omgivningen / terrängen och önskat dräneringsmaterial. När du väljer att anlita oss på Gårdsmark för ditt behov av dränering i Örebro, kan du vara säker på att vi levererar det bästa möjliga, mest effektiva arbete utifrån din fastighets förutsättningar.

Vilken årstid lämpar sig bäst för dränering?

En dränering kan utföras under årets alla dagar och säsonger. Det finns självfallet för- och nackdelar med alla årstider. Medan marken kan vara mer lättarbetad under sommarhalvåret, kan kalla förhållanden under vinterhalvåret hålla ihop trädgården betydligt bättre än på sommaren. Har du möjligheten att planera in din dränering i god tid så satsa på en årstid som passar dig.

Är du osäker när du vill sätta igång? Läs mer här: Vilken årstid ska jag utföra en dränering i Örebro?

Vilken funktion fyller en dränering?

För att förstå vikten av en dränering behöver du först veta vad en dränering är för något. Man kan kort och gott säga att det är ett markarbete som hjälper dig att leda bort vatten och fukt från ditt hus. När olika temperaturer kommer i kontakt med varandra bildas ånga, denna ånga kan - om det vill sig illa - leta sig in i husgrunden och skapa problem i din källare. Vi använder dräneringsrör för att leda bort större mängder vatten och med hjälp av isolering kan man säkerställa att fukten håller sig borta från husgrunden. Ett tips är att se över ditt hus med jämna mellanrum om du vet med dig att din dränering är mellan 20 - 30 år gammal.

Vill du kontrollera skicket på din husgrund / källare och se efter om du är i behov av en dränering i Örebro? Tveka inte att kontakta oss på Gårdsmark. Vi åker gladeligen ut på ett kostnadsfritt hembesök och lämnar offert på plats vid behov av åtgärd.

Den här hemsidan är under uppbyggnad.

Skriv in till oss via formuläret vid frågor.